Help
RSS
English Dutch

HELP

Waar staat 4just1.com voor?
Voor slechts 1 Euro of 1 Dollar draag je al bij aan één betere wereld.

Registratie en Inloggen

Hoe registreer ik me?
Klik op Registreer Nu op de Home pagina of ga naar de tab Hoe werkt het, en vervolgens naar de tab Registreren.
Vul je gegevens in het scherm in en je ontvangt een mail met een link om je account te activeren. Je account moet binnen één week geactiveerd worden. Indien je account niet binnen één week geactiveerd wordt dan zal je account verwijderd worden uit de database om misbruik te voorkomen.

Hoe kies ik een veilig wachtwoord?
Een veilig wachtwoord bestaat uit minstens 6 tekens en een combinatie van letters, cijfers en leestekens. Gebruik niet hetzelfde wachtwoord dat je ook voor andere online accounts gebruikt. Wij raden je aan een veilig wachtwoord te gebruiken.

Hoe log ik in?
Voer je e-mail adres en wachtwoord in op de Home pagina en klik op Inloggen.

Hoe log ik uit?
Klik op “Uitloggen” rechtsboven de menubalk, links van je foto.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?
Ga naar de Home pagina en klik op Wachtwoord vergeten? Vul je gegevens in het scherm in en je ontvangt een E-mail met een link om je wachtwoord te wijzigen.

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?
Eerst inloggen. Ga naar de Tab Mijn Pagina en klik op Mijn Profiel en vervolgens op Wijzigen. Klik nu op Verander Wachtwoord.

Nadat ik de website heb verlaten blijf ik ingelogd. Wat nu?
Wij raden je aan uit te loggen wanneer je de website gaat verlaten. Na 24 uur word je automatisch uitgelogd door het systeem.

Ik wil mijn registratie beëindigen? Wat nu?
Ga naar het contactformulier en verstuur je verzoek. Één van de medewerkers van de Stichting neemt vervolgens contact met je op om te verifiëren of jij inderdaad degene bent die je zegt dat je bent. Na verificatie verwijderen wij je gegevens uit onze database.

Persoonlijke pagina

Hoe wijzig ik mijn profiel?
Ga naar de Tab Mijn Pagina en klik op Mijn Profiel en vervolgens op Wijzigen. Alle velden kunnen worden gewijzigd behalve je E-mail adres. Je kunt ook rechtstreeks op Profiel klikken rechtsboven de menubalk, links van je foto.

Welke persoonlijke gegevens van mij zijn zichtbaar?
Ondertaande tabel geeft weer wat zichtbaar is voor iedereen, voor leden (geregistreerde gebruikers) van 4just1.com en je vrienden.

Persoonlijke gegevens

Iedereen

Leden

Vrienden

Alleen Ik

Mijn Profiel

 

 

 

 

- Naam

Ja

Ja

Ja

Ja

- Profielfoto

Ja

Ja

Ja

Ja

- E-mail adres

Nee

Nee

Ja

Ja

- Adresgegevens

Nee

Nee

Ja

Ja

- Woonplaats

Nee

Ja

Ja

Ja

- Geboortedatum

Ja

Ja

Ja

Ja

- Geslacht

Nee

Ja

Ja

Ja

- Over Mij

Ja

Ja

Ja

Ja

Mijn Foto’s

Nee

Nee

Ja

Ja

Mijn Video’s

Nee

Nee

Ja

Ja

Mijn Projecten

Ja

Ja

Ja

Ja

Mijn Vrienden

Nee

Ja

Ja

Ja

Mijn Donaties

Nee

Nee

Ja

Ja

Mailbox

Nee

Nee

Nee

Ja

Reacties

Nee

Ja

Ja

Ja

Activiteiten

Nee

Nee

Ja

Ja

 

Hoe wijzig ik de tekst Over Mij?
Ga naar de Tab Mijn Pagina en klik op Mijn Profiel en vervolgens op Wijzigen. Ga naar Over Mij en geef hier informatie in over jezelf. Deze informatie Over Mij is voor iedereen zichtbaar.

Kan ik mijn E-mail adres wijzigen?
Je e-mail adres kun je nog niet online wijzigen. Ga naar het contactformulier en verstuur je verzoek om je e-mail te wijzigen. Één van de medewerkers van de Stichting neemt vervolgens contact met je op om het oude en het nieuwe e-mail adres te verifiëren. Na verificatie wijzigen wij je e-mail adres in onze database.

Hoe wijzig ik mijn profiel%?
Hoe meer gegevens je over jezelf invult hoe hoger het percentage. Indien alle velden zijn gevuld, je profielfoto is geupload en de tekst Over Mij is meer dan X aantal tekens gevuld dan wordt het percentage 100%.

Hoe wijzig ik de taal?
Je kunt de taal eenmalig wijzigen door te klikken op de Nederlandse of Amerikaanse vlag. Indien je de taal standaard wilt instellen ga dan naar de Tab Mijn Pagina en klik op Mijn Profiel en vervolgens op Wijzigen. Ga vervolgens naar Taal en selecteer de gewenste taal.

Hoe wijzig ik de tijdinstelling?
Ga naar Tijdzone in Mijn profiel en kies de gewenste Tijdzone. Om bijvoorbeeld de Nederlandse tijd in te stellen kies je GMT+1 (Central Europe Time). GMT staat voor Greenwich Mean Time. Dit is de tijd op de nulmeridiaan welke door het Engelse Greenwich loopt.

Hoe wijzig ik mijn profielimage
Klik op tab Mijn Menu en klik op Mijn Profiel en vervolgens op wijzigen. Ga naar je profielimage en klik op Bladeren en selecteer een nieuwe foto.

Hoe voeg ik foto’s toe aan mijn persoonlijke pagina?
Ga naar de Tab Mijn Pagina en klik op Mijn Foto’s. Indien er nog geen Foto Album is toegevoegd dan klik op Album Toevoegen. Indien je foto’s aan een bestaande album wilt toevoegen klik je op Toevoegen in het Foto album. Nadat het Foto album is toegevoegd kun je met de “Multi-file uploader” meerdere foto’s tegelijkertijd selecteren. Klik op Bladeren, selecteer de gewenste foto’s en klik op Toevoegen. Hierna kun je de foto’s een naam en een omschrijving geven. Om de foto’s te bewaren klik je op Opslaan.
Let op: Een foto mag niet groter zijn dan 2 Mb en er geldt een maximale capaciteit voor het totaal aantal geuploade foto’s.

Hoe voeg ik video’s toe aan mijn persoonlijke pagina?
Ga naar de Tab Mijn Pagina en klik op Mijn Video’s. Klik op Video toevoegen. Geef de naam en omschrijving van de video in. Kopieer de URL van de YouTube video die je wilt toevoegen. Dus de hele link de bovenin je webbrowser te zien is volledig kopieren. Voorbeeld: http://www.youtube.com/watch?v=FbuTQkWob2k&feature=feedbul Voeg een video-image toe aan de video en klik op video Toevoegen.

Hoe verander ik de instellingen van mijn persoonlijke pagina?
Ga naar de Tab Mijn Pagina en klik op Instellingen. Geef aan welke informatie op je persoonlijke pagina getoond moet worden voor de linker blok en rechter blok.

Vrienden en mailbox


Hoe vind ik vrienden op 4just1.com?
Er zijn meerdere manieren om vrienden te vinden:
-
Zoek een vriend door naar het veld Zoeken (rechtsboven aan het scherm) te gaan en geef (een deel) van de voor-, of achternaam van je vriend in bij het zoekveld. Ga naar de Tab Vrienden en zoek je vriend. 
- Ga naar de Tab Vind Vrienden, ga naar het tekstblok “Vrienden vinden” en geef (een deel) van de voor-, of achternaam van je vriend in bij Trefwoorden. Bij Zoekresultaten vind je het resultaat van Vrienden Vinden 
- Ga naar Tab Mijn Pagina en klik op Vrienden. Klik op Vrienden vinden rechtsonder, ga naar het tekstblok “Vrienden vinden” en geef (een deel) van de voor-, of achternaam van je vriend in bij Trefwoorden. 

Heb je je vriend gevonden klik dan op Toevoegen als vriend en klik op OK.

Hoe weet ik wie van mijn vrienden online zijn?
Op elke pagina in de blauwe blok staat hoeveel vrienden er online zijn. Klik hierop en je krijgt je online vrienden te zien (groene bolletje).

Hoe nodig ik vrienden uit om zich te registreren bij 4just1.com?
- Ga naar de Tab Mijn Pagina en klik op Vrienden uitnodigen en ga naar het tekstblok “Nodig een vriend uit om zich te registreren bij 4just1.com".
- Ga naar de Tab Vrienden vinden en ga naar het tekstblok “Nodig een vriend uit om zich te registreren bij 4just1.com”
- Ga naar de Tab Mijn Pagina en klik op Vrienden. Rechts onder Vrienden klik je op Vrienden uitnodigen. Ga naar het tekstblok “Nodig een vriend uit om zich te registreren bij 4just1.com”

Typ in het tekstblok de e-mail adressen van je vrienden, gescheiden door een komma en klik op Uitnodigen. Je vrienden ontvangen een uitnodiging om zich te registreren bij 4just1.com.

Hoe promoot ik 4just1.com bij vrienden?
Eerst inloggen. Klik op Tip een vriend (bovenaan de pagina). Selecteer je vriend of geef het E-mailadres in en schrijf een leuk bericht. Klik op Verstuur en het E-mailbericht wordt verstuurd naar je vriend.

Hoe promoot ik 4just1.com op mijn sociale netwerken?
Eerst inloggen. Ga naar de Tab Mijn Pagina en klik op Activiteiten. Selecteer de gewenste activiteit en klik op het gewenste sociale netwerk Hyves, Twitter, LinkedIn of Facebook. Je kunt de volgende activiteiten plaatsen op je sociale netwerk:
- Nieuw project geplaatst
- Nieuwe reactie geplaatst
- Nieuw foto album
- Nieuwe video geplaatst
- Vriend geworden met …
- Nieuwe donatie

Hoe verwijder ik vrienden?
Ga naar de Tab Mijn Pagina en klik op Vrienden of ga naar de Tab Mijn Pagina, klik op Mailbox en ga naar de Tab Adresboek. Selecteer vriend en klik op Verwijderen. Klik op OK en deze persoon zal worden verwijderd van je vriendenlijst.

Hoe E-mail ik mijn vrienden op 4just1.com?
Eerst inloggen. Ga naar de Tab Mijn Pagina en klik op Mailbox. Ga vervolgens naar de Tab Adresboek en selecteer vriend en klik op Stuur E-mail!. Of je kan zoeken door te klikken op de tab vrienden. Heb je je vriend gevonden klik dan op Stuur E-mail.

Hoe weet ik of ik nieuwe berichten heb?
Op elke pagina in de blauwe blok staat hoeveel nieuwe berichten er zijn. Door te klikken op Nieuwe berichten open je je Mailbox en kun je de nieuwe berichten lezen.

Hoe archiveer ik mail?
Ga naar de tab Mijn Pagina en klik op Mailbox. Ga vervolgens naar de Tab Inbox en/of Outbox en vink de te archiveren mails aan. Klik hierna op Archief.

Hoe verwijder ik mail?
Ga naar de tab Mijn Pagina en klik op Mailbox. Ga vervolgens naar de Tab Inbox en/of Outbox en/of Archief en vink de te verwijderen mails aan in de vinkbox. Klik hierna op Verwijderen.

Project

Hoe maak ik een project aan?
Ga naar de Tab Mijn Pagina en klik op Mijn Projecten. Klik op Project Toevoegen. Vul de projectgegevens in het scherm in en klik op Project Toevoegen.

Hoe wijzig ik mijn project?
Ga naar de Tab Mijn Pagina. Klik op Mijn Projecten, selecteer het project en klik op Wijzigen. Wijzig de projectgegevens en klik op Opslaan.

Hoe wijzig ik mijn projectimage?
Ga naar Mijn Projecten in Mijn Pagina en selecteer het project. Klik op Projectdetails en klik op Wijzig. Ga naar de projectfoto (image) en klik op Bladeren en selecteer een nieuwe foto.

Hoe wijzig ik mijn Project Details %?
Hoe meer gegevens je over het project invult hoe hoger het percentage. Indien alle velden zijn gevuld en je projectfoto is geupload dan wordt het percentage 100%.

Hoe voeg ik foto’s toe aan mijn projectpagina?
Ga naar Mijn Projecten in Mijn Pagina, selecteer het project en klik op Mijn Foto’s. Indien er nog geen Foto Album is toegevoegd dan klik op Album Toevoegen. Indien je foto’s aan een bestaande album wilt toevoegen klik je op Toevoegen in het Foto album.

Nadat het Foto album is toegevoegd kun je met de “Multi-file uploader” meerdere foto’s tegelijkertijd selecteren. Klik op Bladeren, selecteer de gewenste foto’s en klik op Toevoegen. Hierna kun je de foto’s een naam en een omschrijving geven. Om de foto’s te bewaren klik je op Opslaan.

Let op: Een foto mag niet groter zijn dan 2 Mb en er geldt een maximale capaciteit voor het totaal aantal geuploade foto’s.

Hoe voeg ik video’s toe aan mijn projectpagina?
Ga naar Mijn Projecten in Mijn Pagina, selecteer het project en klik op Mijn Video’s. Klik op Video toevoegen. Geef de naam en omschrijving van de video in. Kopieer de URL van de YouTube video die je wilt toevoegen. Voeg een video-image toe aan de video en klik op video Toevoegen.

Hoe verander ik de instellingen van mijn projectpagina?
Ga naar Mijn Projecten in Mijn Pagina, selecteer een project en klik op Instellingen. Geef aan welke informatie op je projectpagina getoond moet worden voor de linker blok en rechter blok.

Hoe promoot ik mijn project met Tip een vriend?
Ga naar de pagina die je wilt promoten en klik op Tip een vriend bovenaan de pagina. Het bericht wordt automatisch aangevuld met een verwijzing naar de pagina van waaruit Tip een vriend is aangeklikt. 

Hoe promoot ik mijn project op mijn sociale netwerken?
Ga naar de tab Mijn Pagina en klik op Activiteiten. Selecteer de gewenste activiteit en klik op het gewenste sociale netwerk Hyves, Twitter, LinkedIn of Facebook. Je kunt de volgende activiteiten plaatsen op je sociale netwerk:
- Nieuw project geplaatst
- Nieuwe reactie geplaatst
- Nieuw foto album
- Nieuwe video geplaatst
- Vriend geworden met …
- Nieuwe donatie

Hoe beëindig ik een project?
Het project eindigt indien einddatum van het project is bereikt. Indien je het project voor de einddatum wilt beëindigen kun je dit ons laten weten door het contactformulier in te vullen door te klikken op Contact.

Hoe werkt de uitbetaling?
Een verzoek tot uitbetaling kan alleen gecompleteerd worden als het benodigd bedrag of de einddatum van het project is bereikt. Gelieve ermee rekening te houden dat de Stichting een maand nodig heeft om tot betaling over te gaan vanaf de datum van het verzoek tot uitbetaling als gevolg van controle en veiligheidsprocedures. De Stichting kan afwijken van de eerder genoemde periode van een maand. Voor 'oneindige' projecten zoals Stichtingen kan een betalingsregeling worden getroffen. Neem dan contact met ons op door te klikken op Contact en het formulier in te vullen.

Doneren

Hoe vind ik een project?
Er zijn meerdere manieren om projecten te vinden:
- zoek een project door (een deel van) de projectnaam in te vullen in het zoekveld bij Zoeken rechtsboven in het scherm.
- ga naar Zoek projecten & doneer rechts van de Home pagina. Geef hier je zoekcriteria in.
- ga naar de Projecten pagina en vul je zoekcriteria in.

Hoe kan ik geld doneren?
Stap 1: Ga naar de Tab Projecten en selecteer een project. Klik op Doneer Nu! Vul het te doneren bedrag in en je E-mailadres indien je nog niet geregistreerd bent. Indien je een bedrag > 250 Euro in geeft kun je niet met Creditcard betalen maar wel met de andere betaalwijzen
Stap 2: Bevestigingsscherm
Stap 3: Kies je betaalwijzen:
- IDEAL
- Mastercard
- Visa
- Overboeking (NL)
- American Express
Stap 4: controleer de gegevens en klik op OK

Met welke betaalwijzen kan ik doneren?
Met creditcard zijnde Mastercard, Visa of American Express of via IDEAL of via een overboeking (alleen in Nederland).

Waarom kan ik niet met creditcard betalen voor bedragen boven de € 250, -?
Boven de 250 Euro kan alleen met IDEAL en Overboeking (NL) worden gedoneerd en niet met creditcards vanwege de hoge transactiekosten en de verhoogde kans op fraude.

Kan ik ook anoniem doneren?
Ja, je kan ook anoniem doneren door dit in het donatiescherm aan te vinken. Je kunt dit ook standaard instellen in je profiel.


Misbruik

Hoe voorkomt de Stichting misbruik van projecten?

Een ieder mag onregelmatigheden met betrekking tot een Project melden aan de Stichting, en de Stichting zal die maatregelen treffen die de Stichting naar eigen goedvinden geschikt acht. Projecten behoren een positief imago te hebben bij het publiek. Projecten die frauduleus zijn (bijv. bezoekers vragen te doneren niet via de Website maar via andere wegen) of negatief zijn voor het imago van de Stichting of voor andere rechtspersonen kunnen worden verwijderd door de Stichting zonder verdere kennisgeving. De stichting beoordeelt de projecten niet vooraf maar de Stichting kan wel besluiten tot het blokkeren van gelden indien er een vermoeden van misbruik bestaat.


Kan ik zelf ook misbruik van projecten voorkomen?
Ja, zelf kun je natuurlijk ook een bijdrage leveren aan het voorkomen van misbruik. Wanneer je bijv. een vermoeden hebt van fraude kun je bijvoorbeeld de projecteigenaar vragen stellen door op Reageer te klikken bij het betreffende project of nagaan of het percentage bij profielgegevens projecteigenaar voldoende is of de reacties van anderen op het project lezen. Je kunt ook advies inwinnen bij de vrienden van de projecteigenaar. En wordt het vermoeden bevestigd dan kan het misbruik worden gemeld door te klikken op Meld misbruik bij het betreffende project of contact met ons opnemen via het contactformulier (link)

Hoe meld ik misbruik?
Heb je een vermoeden van misbruik meld dit ons. Je kunt misbruik melden door eerst in te loggen, vervolgens een reactie, project of foto album te selecteren en te klikken op Meld Misbruik. Geef in het bericht gedetailleerd aan wat voor soort misbruik het betreft. Bijvoorbeeld een vervalst profiel, misbruik van het intellectueel eigendom of het gebruik van 'verkeerde' woorden.

Je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.

Contact

Hoe neem ik contact op?
Klik op Contact (in blauwe balk onderaan het scherm) en vul de gegevens in en klik op Verstuur.

Hoe kan ik sponsor/adverteerder worden?
Via het contactformulier kun je contact met ons opnemen.

Beveiliging en privacy


Hoe is de privacy van mijn gegevens geregeld op de website?
Lees onze Privacyverklaring

Is mijn wachtwoord veilig?
Het wachtwoord wordt beveiligd tijdens transport en het wachtwoord wordt ook beveiligd opgeslagen. Zorg ervoor dat je wachtwoord veilig is en geheim blijft. Wij raden je aan een veilig wachtwoord te gebruiken.

Zijn mijn donaties veilig?
De donatie is beveiligd tijdens transport tussen en de donatie wordt beveiligd opgeslagen.

Is de uitbetaling veilig?
De gebruiker krijgt op zijn scherm een button te zien om opdracht te geven tot uitbetaling van de donaties. Deze opdracht kan alleen door de ingelogde gebruiker worden gegeven dus zorg ervoor dat je wachtwoord veilig is en geheim blijft. Indien alle gegevens correct zijn ontvang je een mail om de uitbetaling te activeren. Ook hier geldt dat de toegang tot je mailbox beveiligd moet zijn met een veilig en geheim wachtwoord.

Zoek projecten & doneer

sponsorplaats