Help
RSS
English Dutch
 
Aardbevingschade Abruzzo Aardbevingschade Abruzzo

Nodig

€ 25.000,00

Tot nu toe

€ 21.210,00

0%

Finished


Aardbevingschade Abruzzo

Nummer: 1279

Beoordeel

(3 beoordelingen)  

Donaties gevraagd voor noodwoning en 2 containers voor de opslag.

Schokkend…
Woensdag 18 januari: er is vannacht sneeuw gevallen, ongelooflijk veel sneeuw. We zijn letterlijk ingesneeuwd en ook de stroom is uitgevallen… Na een uur sneeuwschuiven zitten we eindelijk aan de koffie, als ineens alles om ons heen begint te schudden. Jan schreeuwt: “We moeten eruit!” en binnen een paar seconden staan we op onze sloffen in de sneeuw. "Nee, niet weer!"
We slaan de armen om elkaar heen en staren met open mond naar ons huis dat maar heen en weer blijft schudden…. 

Achtergrond
11 Jaar geleden hebben wij onze droomplek gevonden aan de voet van de Gran Sasso in Abruzzo. Een oude boerderij op een prachtig glooiend terrein met 80 oude olijfbomen. Minicamping Rocca di Sotto is inmiddels uitgegroeid tot een biologische boerderijcamping met eigen olijfolie, een campingmoestuin en scharrelvarkens van een lokaal ras. Wij genieten dagelijks van deze fijne plek en stoppen onze hele ziel en zaligheid erin om onze gasten mee te laten genieten van deze bijzondere omgeving.   

En nu?
Gelukkig is het lawinedrama wat zich 20 km verderop bij Hotel Rigopiano heeft afgespeeld, ons bespaard gebleven. Maar het gewicht van de sneeuw op het dak van ons huis, in combinatie met de aardbevingen, heeft ons boerderijtje behoorlijk beschadigd. Zo erg zelfs, dat we er niet meer in kunnen wonen. We hebben nu onze intrek genomen in de blokhut, die wij normaal in het seizoen verhuren aan onze gasten.
Superfijn dat wij hier nu in nood zelf op terug kunnen vallen, maar de blokhut is niet geschikt voor permanente bewoning. En komende zomer willen we deze blokhut en onze camping weer aanbieden aan onze gasten. Het campingterrein is nog net zo mooi als voorheen en als je ergens veilig bent, dan is het wel in een tent of in een blokhut.

Wat hebben we nodig?
Onze woning is te gevaarlijk om in te wonen. Of de Italiaanse overheid ons in de toekomst gaat helpen met de herbouw van een nieuw huis, is zeer te betwijfelen. Maar om onze gasten, net als andere jaren, te kunnen ontvangen en om bij onze dieren in de buurt te zijn, willen we graag op het terrein blijven wonen.
Wat we daarvoor nodig hebben is een noodwoning en 2 zeecontainers om onze inboedel in op te slaan.

Hoe kun jij ons helpen?
Wij zijn het meest geholpen met een gelddonatie. Voor de 2 zeecontainers en de noodwoning hebben we ongeveer € 25.000,- nodig. Met elke donatie, groot of klein zijn we erg blij!
Help je ons d.m.v. een donatie, dan willen wij jou ook heel graag persoonlijk bedanken. Wij bieden je dan 3 dagen gratis kamperen aan voor het aankomend seizoen op onze camping Rocca di Sotto. En natuurlijk zal dan ook een fles van onze biologische olijfolie niet ontbreken!

Meer informatie over de noodzaak van dit project kun je vinden op onze Rocca di Sotto Facebook-pagina en in het filmpje bij Youtube.

Wil je graag een persoonlijker contact, schroom dan niet om ons te mailen op info@roccadisotto.com, dan zullen wij jouw vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Alvast heel erg bedankt voor je tijd en aandacht.

Vriendelijke groet,

Jan en Willeke

 


Link: Aardbevingschade Abruzzo


Aardbevingschade Abruzzo

Tot nu toe

(84.84%)

Beoordelingen

(3)

Bezoeken

(5816)

Nieuwe reacties


activiteiten