Help
RSS
English Dutch
 
34uurs Dartmarathon 34uurs Dartmarathon

Nodig

€ 1.200,00

Tot nu toe

€ 195,00

0%

Finished


34uurs Dartmarathon

Nummer: 1287

Beoordeel

(1 beoordelingen)  

Het bloed kruipt op plekken waar het niet gaan. Zo ook dit jaar! Vorig jaar 32 uur achter elkaar gedart zonder ook maar een oog dicht te doen. Met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de goede doelen.

 

Dit jaar wil ik daar met 2 uur overheen, van 32 naar 34. Daarmee begin ik 1 uur eerder en eindig 1 uur later.

 

Waarom deze actie?

Ik kan het niet over mijn hart verkroppen, om niks te doen voor de mensen die het heel hard nodig hebben. Ik vind dat ik op moet staan voor de mensen die het hard nodig hebben. Voor mij is dit ook een actie richting mijn peetoom en peettante, deze ben ik helaas afgelopen jaar binnen 10 maanden allebei verloren. Dit is ook een gebaar richting hun en een flinke knipoog om ze te laten zien, dat ze nog steeds diep in mij zitten.

 

‘’Want ik weet wanneer ik naar boven kijk, de wolken naar mij zie lachen en de zon zie stralen. Dan weet ik dat ik mij geen zorgen hoef te maken.’’

 

Er zijn jaarlijks heel veel mensen die dood gaan aan kanker, en binnen de kringen voor mensen met een stofwisselingsziekte is er ook jaarlijks veel geld en hulp nodig. Want mijn doelen zijn wederom KWF en CIOS in Frankrijk. Maar wat er extra bij komt dit jaar is stichting Doppie. Dit doel zorgt ervoor, dat er plastic doppen worden ingezameld en geld wordt opgehaald, zodat er en hulphond vrij komt voor de mensen die daar net niet voor in aanmerking komen, maar deze wel nodig hebben. Maar zo’n hond kost wel €18.000, dus zoals je begrijpt is dat allemaal nog niet zo makkelijk.

 

Voor de mensen die CIOS in Frankrijk nog niet kennen en het KWF. Geef ik even een korte uitleg. Het CIOS in Frankrijk zorgt ervoor, dat de families die kinderen hebben met een stofwisselingsziekte zorgeloos op vakantie kunnen. Daarbij ook even kunnen vergeten van het feit dat hun kinderen ziek zijn. Daarbij is de week helemaal ingericht op de kinderen en de families van die kinderen. Het KWF is natuurlijk nationaal bekend, zij zorgen ervoor dat in teken van kanker veel geld wordt ingezameld voor onderzoeken en daarbij ook zelf veel evenementen organiseren, om het voor die mensen allemaal dragelijker te maken.

 

Ik vind dat ik lichamelijk die 34 uur hetzelfde moet ondergaan als dat mensen dat dagelijks doen, die met hun eigen gezondheid beperkt worden. Ik vind dat ik die pijn ook weleens een keertje mag voelen (dat is niet exact na te bootsen), maar ik vind niet. Dat ik ergens ongeschonden vanaf kan komen als ik zie heel veel mensen ziek zijn en veel pijn hebben iedere dag.

 

Het is een ludieke actie wederom. Maar soms moet je net zo als ik, gek in je hoofd zijn om tot bepaalde dingen in staat te zijn. Dat heeft in mijn geval met een stukje oneindigheid, maar ook met doorzettingsvermogen te maken.

 

Als je iets wil en je hebt dit in je hoofd, dan kan je het. Vooral ook niet tegen mij zeggen: Nou Jan… Misschien? NIET DOEN! Ik bewijs namelijk altijd het tegendeel.

 

Heel veel mensen staan ieder jaar weer op, om andere te helpen die dat ook weer nodig hebben. Zo ook ik…

 

Wat is de bedoeling?

Je betaald €5,- (of meer! J) om een wedstrijdje tegen mij te spelen. Dit duurt maximaal een kwartier. Per uur heb ik een kwartier pauze, deze laat ik evt vallen wanneer ik voel dat ik hem niet nodig heb. Dit doe ik totdat het klokje rond is.

 

 

Doneren?

Dit kan natuurlijk op 25 en 26 maart. Maar als je niet in de gelgenheid bent, kan dat ook via deze crowdfund. Alles is welkom! Iedere euro is er 1! Op de dagen zelf kan er loten gekocht worden en naar alle waarschijnlijkheid komt er nog een andere activiteit bij, wat dit is horen jullie snel! Maar de opbrengst daarvan gaat ook naar het goede doel.

 

 

Ik sta bij deze op! Wie doet er met mij mee?

 

Van hemel tot aan aarde, met liefde als een van mijn kernwaarden.

 

Jan ‘’Spaceman’’ van den Broek


Project Media

No media

34uurs Dartmarathon

Tot nu toe

(16.25%)

Beoordelingen

(1)

Bezoeken

(1492)

Nieuwe reacties


activiteiten