Help
RSS
English Dutch
 
Living Lab Living Lab

Nodig

€ 25.000,00

Tot nu toe

€ 0,00

0%

Finished


Living Lab

Nummer: 1317

Beoordeel

(0 beoordelingen)  

Mijn missie is opkomen voor het belang van een schone en levende oceaan. Om de oceaan zo goed mogelijk te beschermen zie ik samenwerking als een absolute must. Een van de manieren waarop we de oceanen weer gezond kunnen maken, is ‘Close the Plastic Tap’.

Circulaire economie is 'hot'. Toch weten maar weinig mensen hoe ze dat concreet aan moeten pakken, het sluiten van hun materiaalkringlopen. Tegelijkertijd is de urgentie hoog: steeds meer materialen hopen zich op in onze natuur, als resultaat van materiaalverspilling en onachtzaam gebruik. Met name plastic is een toenemend probleem. De plastic soep in de oceaan laat zien hoe dringend we moeten werken aan een oplossing. Zonder oceaan kunnen we namelijk niet leven. We zijn ervan afhankelijk, voor onze zuurstof, ons voedsel en de opname van CO2.

Na het zien van de Precious Plastic machines van Dave Hakkens kwam ik op het idee om een dergelijke 'productielijn' op te zetten voor gebruik door diverse belanghebbenden. Zoals door de plastic reststromen van bedrijven te gebruiken voor de productie van producten of toepassingen voor diezelfde bedrijven, van gerecycled plastic. Wellicht zijn er zelfs mogelijkheden voor gebruik van opgevist plastic uit de oceaan. Dit moet ervoor zorgen dat bedrijven zorgvuldiger om zullen gaan met plastic en er minder plastic in onze natuur terecht komt. 'ReThink' en 'Re-Design' staan hierbij hoog in het vaandel.

Met jouw bijdrage kan ik een viertal machines aanschaffen voor de verwerking van plastic tot hoogwaardig materiaal. In ruil voor een bijdrage van minimaal € 500 krijg je vervolgens ook de mogelijkheid om in het Living Lab rond te lopen en producten te maken.

Iedereen die meehelpt aan de realisatie hiervan krijgt sowieso een uitnodiging om bij de opening aanwezig te zijn, en krijgt daar ter plekke ook een bedankje!


Link: Living Lab


Project Media

No media

Living Lab

Tot nu toe

(0%)

Beoordelingen

(0)

Bezoeken

(255)

Nieuwe reacties


activiteiten