Help
RSS
English Dutch
 
Help mij aan een Diabetes hond Help mij aan een Diabetes hond

Nodig

€ 25.000,00

Tot nu toe

€ 0,00

0%

Nog: 43 dagen, 6 uren


Help mij aan een Diabetes hond

Nummer: 1331

Beoordeel

(0 beoordelingen)  

Mijn naam is Vera Reinders en ik ben woonachtig in de provincie Groningen.
Vanaf mijn 7e heb ik al suikerziekte of terwijl Diabetes Mellitus Type I.
Bij deze type diabetes is het van groots belang dat ik mij dagelijks soms 10x per dag mijn bloedsuikerwaarden in de gaten moet houden en dat ik een insuline-pomp draag. Zonder die pomp zou ik het niet overleven.
Heb al een poos een hond die opgeleid moet worden als Diabetic Alert Dog, maar die opleidingen kosten bijna € 20.000 en worden niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Doorgaans lig ik weer in het ziekenhuis met een ernstige hypo (te lage bloedsuikerwaarde). Je hebt bij Diabetes Mellitus het verschil van een hypo (te lage bloedsuikerwaarde) en een hyper (te hoge bloedsuikerwaarde). Een hypo kan, wanneer die niet op het juiste moment aangevoeld wordt, je een coma of zelfs de dood betekenen. De hypo is dus levensbedreigend!
Nu kan mijn hond opgeleid worden tot een Diabetic Alert Dog, maar er is geen ziekenfonds, instantie e.d. die een bijdrage wil leveren aan het totaalbedrag wat ik nodig ben om te overleven. 
Een Diabetic Alert Dog (het woord Alert zegt het eigenlijk al) kan een kwartier tot hallf uur van te voren al ruiken of je een hypo of een hyper krijgt.
De hond ruikt de ketonen die een mens in zijn lichaam heeft. Wanneer je een hypo hebt, dan heb je veel te weinig ketonen in je lichaam en wanneer je een hyper hebt, dan heb je een te veel aan ketonen in je lichaam. Je kunt een hond leren om een hypo of hyper vroegtijdig te voorkomen, door middel van hulp van de stichting waar je de teamtraining krijgt van een instructeur/instructrice.
Aangezien ik mijn hypo's en hypers niet aan voel komen (hypo-unawareness heb), moet de hond die ik heb daarvoor opgeleid worden om te voorkomen dat ik weer met een ernstige hypo of coma in het ziekenhuis beland.
Zit met mijn handen in het haar en ben erg depressief geworden, door het feit dat ik nu niet meer alleen naar buiten durf met mijn hond, omdat ik bang ben dat ik in een hypo of coma beland en er dan bij neerval, wachtende totdat er iemand langs komt die mijn SOS-ketting open maakt en leest dat ik diabeet ben en dat er een ambulance gebeld moet worden die mij met spoed naar het UMCG te Groningen brengt.
Dit is een angstige gewaarwording, wanneer dit gebeurd. Je bent namelijk van iemand, die toevallig langs je loopt en je vindt, afhankelijk.
Ik zou graag aan een ieder willen vragen om een donatie te doen, zodat ook ik weer gewoon zonder zorgen mijn huis uit kan en niet langer achter gesloten deuren zit, wachtende op die catastrofe, want als ik alleen thuis ben met mijn hond dan is er niemand die toezicht heeft op mij en moet ik maar hopen dat toevallig mijn ouders langskomen. En jullie weten natuurlijk wat voor zorgen mijn ouders zich maken en hoe angstaanjagend het is om je dochter in een coma op de vloer in haar eigen huis te ontdekken.
Vandaar dat ik graag een oproep doe via deze site en hoop dat ik een mooi bedrag bij elkaar kan krijgen, om de opleiding van mijn hond te kunnen betalen.
Mijn lot ligt in andermans handen!
Dus "Please" doe een kleine of grote (wat u maar kunt missen) bijdrage.


Link: Help mij aan een Diabetes hond


Project Media

No media

Help mij aan een Diabetes hond

Tot nu toe

(0%)

Beoordelingen

(0)

Bezoeken

(156)

Nieuwe reacties


activiteiten