Help
RSS
English Dutch
 
Racerunner Voor Kyona Racerunner Voor Kyona

Nodig

€ 2.200,00

Tot nu toe

€ 456,00

0%

Nog: 26 dagen, 9 uren


Racerunner Voor Kyona

Nummer: 1337

Beoordeel

(1 beoordelingen)  

Mijn naam is Patrick Willems een trotse "Bonus" papa van 2 heerlijke meiden. 12 en 10 jaar oud. Ik woon nu zo'n 9 jaar samen met Mireille de moeder van deze kanjers!

Waarom dit project: De jongste, Kyona een 10 jarige meid met Cerebrale Parese (Parese betekent gedeeltelijke onvolledige verlamming, spierzwakte  Grieks: πάρεση, páressi - de [musculaire] zwakte  Cerebraal betekent van de hersenen. Letterlijk betekent Cerebrale Paresedus hersenverlamming. De term verlamming is verwarrend: bij Cerebrale Parese zijn de hersenen niet in staat de juiste spanning aan de spieren door te geven en ze onderling op de goede manier te laten samenwerken. Dat zie je bij spasticiteit. Meestal heeft de stoornis betrekking op het gedeelte van de hersenen dat te maken heeft met bewegen en spreken. Cerebrale Parese, ook wel cerebrale palsy of spasticiteit genoemd, is een ontwikkelingsstoornis welke gekenmerkt wordt door motorische stoornissen (onder andere spasme en krampachtig bewegen).

Kyona een meid met een doorzettingsvermogen van een olifant! Pakt alles aan! en wil meer en meer om zichzelf te ontwikkelen. Kyona zit vanaf haar 3e jaar in een rolstoel en wil zo graag gaan sporten met de Racerunner, zodat ze op deze manier kan leren lopen en zelfs rennen! 

Op school gebruikt ze af en toe een Racerunner, een nieuwe vorm van atletiek voor mensen die niet goed kunnen rennen of lopen. Het is de snelst groeiende sport van Nederland voor mensen met een handicap. Een RaceRunner is een soort driewielloopfiets waarmee veel mensen met een (ernstige) motorische beperking tóch kunnen lopen of zelfs rennen.

Een geweldige uitkomt voor Kyona! 

Alleen voor ons nu even niet te betalen...De aanschafprijs van een Racerunner ligt tussen de 1500 en 2200 euro (excl. eventuele aanpassingen)

Vandaar dit Project! Steun jij ons om dit voor Kyona te realiseren?


Link: Racerunner Voor Kyona


Project Media

Racerunner Voor Kyona

Tot nu toe

(20.73%)

Beoordelingen

(1)

Bezoeken

(1235)

Nieuwe reacties


activiteiten